A Charité kórház sorozat 1. évad

Német kórházas sorozat

A Charité kórház sorozat 1. évad

A sorozat tartalma, epizód lista

Eredeti cím: Charité - Barmherzigkeit

Szereplők: Alicia von Rittberg (Ida Lenze), Maximilian Meyer-Bretschneider (Georg Tischendorf), Justus von Dohnányi (Robert Koch), Matthias Koeberlin (Emil Behring), Christoph Bach (Paul Ehrlich), Ernst Stötzner (Rudolf Virchow), Klara Deutschmann (Therese nővér), Ramona Kunze-Libnow (Martha), Daniel Sträßer (Heinrich von Minckwitz), Tanja Schleiff (Edith nővér), Monika Oschek (Stine nővér), Emilia Schüle (Hedwig Freiberg), Matthias Brenner (Ernst von Bergmann), Thomas Loibl (Bernhard Spinola), Václav Chalupa (Schmidt), Yusuke Yamasaki (Kitasato Shibasaburo), Stella Hilb (Hedda Ehrlich), Rosa Enskat (Emmi Koch), Runa Greiner (Runa Greiner), Gode Benedix (portás), Greta Bohacek (Mariechen), Lucas Prisor (II.Vilmos császár), Michael Pitthan (Arthur Conan Doyle)
Műfaj: dráma, kosztümös
Gyártás éve: 2017
Premier: 2022. január 25-én, pénteken 22:55-kor.

Korhatár: 16 év

A német kórházas, kosztümös sorozat premierje a Duna TV csatornán!

Miről szól A Charité kórház sorozat 1. évada?

Berlin, 1888. A Charité Kórház a szegények kórháza.

Egyben oktatókórház és a kor egyik tudományos központja, ahol a századfordulón a német orvostudomány színe-java, későbbi Nobel-díjasok dolgoztak együtt. A fejlődés és az emberi ostobaság feszül egymásnak.

Megesett szolgálólány, forradalmi eszméket terjesztő ápolónő, maradi gondolkodású főnővér, izgága orvostanhallgatók, mindenhova beszivárgó birodalmi politika és a megállíthatatlanul terjedő tüdővész: az itteni élet jellemzői.

Egy nap súlyos állapotban levő fiatal lány támolyog be a kapun. Csak egy kérése van, ne Dr. Behring kezelje.

A nincstelen Ida arra kényszerül, hogy műtéte után segédápolónőként dolgozza le kezelési költségeit a Charité kórházban. A diakonisszafőnök Martha nővér bigott vezetése alatt felfedezi a gyógyítás iránti szenvedélyét és szokatlanul szabad szellemként indul el az önmegvalósítás útján. Barátságot köt a fiatal Therese nővérrel és az inkább a művészi pálya iránt vonzódó medikussal, Georg Tischendorffal.

Eközben a Német Birodalom liberális gondolkodói, mint Virchow professzor, új politikai tavaszt várnak Frigyes császár trónra lépésétől. Ám a császárt legyőz a rákbetegség, és fia, II. Vilmos veszi át az uralkodást, aki hamarosan látogatást tesz a Charité kórházban. Elvárások, izgalom, teljesítménykényszer és intrikák övezik a felséges vendégek érkezését.

Ajánló

Egy napjainkban játszódó, amerikai kórházas sorozat:

Előzetes német nyelven

Epizódok listája

A Charité kórház 1. évad 2. rész

A nincstelen Ida arra kényszerül, hogy műtéte után segédápolónőként dolgozza le kezelési költségeit a Charité kórházban. A diakonisszafőnök Martha nővér bigott vezetése alatt felfedezi a gyógyítás iránti szenvedélyét...Tovább olvasom

A Charité kórház 1. évad 5. rész

A tuberkulin a legújabb világszenzáció, orvosok a világ minden tájáról és betegek a város minden pontjáról sorba állnak érte. Ám a szenzációból hamarosan botrány lesz, ahogy a tuberkulinnal kezelt betegek sorra meghalnak.Tovább olvasom


Láttad már a sorozatot, vagy egy-két epizódot belőle? Mi a véleményed róla?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × 1 =

Scroll to top