A Dal 2022 negyedik válogató szereplők, dalok

Oláh Ibolya A DAL 2022 harmadik válogatójának nyertese. De ki lesz a negyedik győztese, kik jutnak tovább?

Oláh Ibolya A DAL 2022 harmadik válogatójának nyertese

Kiderült, hogy kik lesznek A Dal 2022 negyedik válogató szereplők, milyen dalokat adnak elő. A dalválasztó show utolsó válogatója következik. Ezen az estén egy népzenei produkció is bemutatkozik, amely újdonságnak számít a mezőnyben.

A dalválasztó az elődöntőkre és a döntőre sok meglepetést tartogat még, amelyről Mező Misi, az egyik zsűritag beszélt, aki kifejtette a showműsor misszióját is. Az MTVA közleményéből minden fontos részletre fény derült.

A harmadik adásban ismét szoros volt a verseny, onnan is öten jutottak az elődöntőbe és így lesz ez most is. A zsűri továbbra is a nézőkkel együtt keresi Magyarország 2022-es slágerét.

A műfajában egyedülálló dalválasztóban 40 produkció versenyez azért, hogy elnyerhesse „Az Év Dala 2022" címet. Ezek közül a negyedik válogatón az utolsó 10-et láthatja a publikum.

A zsűri ez alkalommal is a közönséggel együtt keresi az év dalát. 40 produkció és rengeteg újdonság várja a nézőket. A dalok minden adásban élőben hangoznak el, és a döntősök szimfonikus változatban lesznek hallhatók a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében.

Itt van az utolsó 10-es, azaz tíz dal, amely hétvégén megmérkőzik a továbbjutásért.

A Dal 2022 negyedik válogató előadói és a dalok

(Zárójelben a dalok címe után a zeneszerző/szövegíró szerepel)

 • Detti: Mihez kezdjek (Vigh Arnold / Hasanfracz Bernadett)
 • Ekanem: Hideg a szél (Ekanem Bálint Emota, Horváth Szabolcs, Győry Zoltán, Miklós Csongor, Holb Henrik András, Puskás Ádám Dániel,
 • Gerendás Dániel / Csukárdi Sándor)
 • Ketch feat. Pink Edvárd: Börtön (Pink Edvárd / Jolis Carmen)
 • Kontraszt: Éberálom (Mirtse Korinna, Csizmazia Zsolt, Balázs Mihály)
 • MattSet: Most vagy soha (Szakadáti Mátyás)
 • Napfonat: Mint a zápor (Tóth Orsolya, Tóth Eszter Renáta, Szalay Henrietta, Szarka Anita, Farkas Krisztina Renáta / Tóth Eszter Renáta)
 • Palágyi Ildikó: Pillangó (Palágyi Ildikó)
 • Stage Dives: Bipoláris Egyensúly (Kispál Balázs)
 • Swing à la Django és Koszika: Utazás (Dani János, Lombos Pál)
 • SwingGirls feat. Niko: Nagy a szívem (Kálmán Tamás)

Ismét tíz dalt ismerhetnek meg a nézők, köztük egy népzenei produkciót is, amely új színt visz a zenei palettára, ezt Mező Misi mondta az M5 Librettó című műsorában.

Hangsúlyozta, a dalválasztónak az is a küldetése, hogy olyan előadóknak, zenekaroknak kínáljon bemutatkozási lehetőséget, akik még nem indultak el a zenei pályán. Nagyon örültek, hogy a több száz jelentkező közül kiválasztott negyven induló között vannak olyanok is, akikről még nem hallottak.

Válogatók után jönnek az elődöntők

Milyen változások lesznek a válogatókhoz képest az elődöntőkben?

A kérdés megválaszolásában ismét Mező Misi lesz a segítségünkre:

Az elődöntőkben már teljesen akusztikusan áthangszerelt változatban hangzanak el a dalok, a csúcspont pedig a döntő lesz, ahol a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretével csendülnek fel a legjobb produkciók – mondta A Dal 2022 zsűritagja

A Dal 2022 szabályai: továbbjutók, szavazatok

A négy válogatóból adásonként 5, összesen 20 dal jut tovább a két elődöntőbe: 4 produkció a zsűri pontjai alapján, az 5. a közönség szavazataival. Az elődöntőkből 4-4 dal kerül be a fináléba, így 8 dalt hallhatnak újra a nézők, amelyek közül márciusban kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A végső győztesről idén is a közönség dönt.

A győztes dal előadója „Az Év Dala 2022", egyben a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2022" elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt, illetve az egyik felvételhez videoklipet is készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik a zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

Összegzés

A Dal 2022 negyedik válogató előtt megtudhattuk, hogy kik lesznek az előadók és milyen dalokat fognak énekelni. Szóltunk a szabályokról is, úgyhogy mindennel tisztában vagyunk. Ezzel a válogatók véget érnek, jönnek majd a megváltozott szabályokkal az elődöntők. Az elődöntőkben 20 dal versenyez tovább.

A negyedik válogató után teljes lesz az elődöntők mezőnye.

Forrás: MTVA
Fotó: MTVA - Kaszner Nikolett

Negyedik élő adás: Duna TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

10 + 7 =

Scroll to top