6 kieső, 4 továbbjutó A Dal első elődöntőjében

Oláh Ibolya a válogató után az elődöntőben is az élen tudott végezni

Oláh Ibolya: A DAL 2022 válogatón

Holtverseny alakult ki az első helyen A Dal első elődöntőjében. Oláh Ibolya a Nem adom el, illetve a Third Planet a Táncol a világ című dallal nyert szombaton. Ezzel mindketten bekerültek a fináléba.

A Dunán sugárzott műsorban tíz dal hangzott el akusztikus hangszerelésben, közülük a zsűri juttatott tovább hármat a döntőbe.

Oláh Ibolya és a Third Planet produkciója egyaránt a maximális 40 pontot érdemelte ki a zsűritől. Mögöttük a harmadik helyen a Subtones végzett Nem segít más című dalával, és 39 ponttal szintén bekerült a döntőbe.

A negyedik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Hegedűs Bori és Tempfli Erik dala, az Anya kapta, amely így ugyancsak bejutott a döntőbe.

Ők estek ki A Dal első elődöntőjében, nekik véget ért a dalkereső show

• Ekanem: Hideg szél
• Nyári Aliz: Félóra nyár
• Palágyi Ildikó: Pillangó
• Pankastic!: Hosszú volt a nyár
• Sándor Szofi: 21 gramm
• Ya Ou: Zsákutca

A dalokat Wolf Kati énekes, A Dal korábbi versenyzője és zsűritagja; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; a zsűriben idén először tevékenykedő Egri Péter, a Mystery Gang frontembere; valamint Ferenczi György Máté Péter-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész véleményezte és pontozta. Utóbbi - betegsége miatt - ezúttal otthonából jelentkezett be élőben. Velük együtt kereshetik a nézők az év magyar slágerét.

Az első elődöntő extra produkciójaként Mező Misi együttesével, a Magna Cum Laudéval lépett színpadra és a Holnap reggel című dalt adta elő.

Már zajlik az online Akusztik Dalverseny. A feldolgozásokat a Mediaklikk oldalon lehet meghallgatni, és szavazni is ezen a felületen lehet március 9. éjfélig.

A Napfonat is a döntőben!

Időközben kialakult A DAL 2022 döntőjének mezőnye. A 2. elődöntőt a Napfonat nyerte. Nézd meg a műsor összefoglalóját a linkre, vagy a képre kattintva!

Forrás: MTI
A dalválasztó hivatalos oldala a linkre kattintva érhető el.

Oláh Ibolya – Nem adom el (Akusztik) | M2 Petőfi TV felvétele

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

14 + 17 =

Scroll to top