A hegyi doktor újra rendel sorozat 15. évad

A Hegyi doktor újra rendel sorozat 15. évadában Dr. Martin Gruber (Hans Sigl) 15 év múltán tér vissza szülőfalujába. Érkezésekor még nem sejti, hogy a hazatérés után az egész élete megváltozik...

Dr. Martin Gruber (Hans Sigl) - a széria főszereplője

Dr. Martin Gruber (Hans Sigl) -  A hegyi doktor újra rendel

A sorozat tartalma, epizód lista

Eredeti cím: (Der Bergdoktor - Mountain Medic XV.)

Szereplők: Hans Sigl, Heiko Ruprecht, Monica Baumgartner, Ronja Forcher, Natalie O'Hara

Műfaj: kórházas, családi
Gyártás éve: 2008-tól
Premier: 2022
Korhatár: 12 év

A német filmsorozat premierje a TV2 csatornán!

A hegyi doktor újra rendel jelenetfotó 2
A hegyi doktor újra rendel jelenetfotó 4
Will Estes a Zsaruvér című sorozatból
A hegyi doktor újra rendel jelenetfotó 1

Miről szól A hegyi doktor újra rendel sorozat 15. évada?

Müncheni, Párizsi és New Yorki utazásai végeztével a híres sebész, Dr. Martin Gruber (Hans Sigl) 15 év múltán tér vissza az édesanyja születésnapjára, a szülőfalujába, a kis hegyi településre. Amikor azonban hazatér Ellmau-ba, akkor szembesül a szomorú ténnyel, hogy az öccse felesége meghalt autóbalesetben.

Martin persze meglátogatja régi mentorát, Dr. Roman Melchinger-t (Siegfried Rauch) és az unokahúgát Lilli-t is. Az idősödő orvos pedig rá akarja venni Martin-t, hogy maradjon odahaza, és legyen ő az új helyi doktor, mivel ő maga már nyugdíjba szándékozik menni. Eleinte Dr. Gruber nem akar beleegyezni a dologba, azonban Roman elmondja neki, hogy Lilli édesanyja nem sokkal a balesete előtt elárulta, hogy Martin a gyermek igazi apja.

Dr. Gruber így élete legnagyobb döntését kénytelen meghozni – persze a hatalmas felelősség mellett teszi mindezt boldogan!

A 15. évadban

Franziska a fia születése előtt New York-ba költözne. A repüléshez szükséges igazolást Dr Gruber állítja ki neki, ám az utazás során a nő rosszul lesz és intenzív osztályon ápolják, ami miatt a doktor praxisa is veszélybe kerül. A kismama anyja, Thea feljelentéssel, az orvosi kamara pedig súlyos következményekkel fenyegeti Martint. Minderről Franziska mit sem tud, kómában fekszik egy amerikai kórházban, ahol kisbabáját is öntudatlan állapotában segítik világra.

A nagymama azon dolgozik, hogy Martint megfossza az apai jogaitól, így a doktor csak akkor tudja hazahozatni a csecsemőt Gruberhofba, amikor Franziska felébred a kómából.

A kis faluban Anne viseli gondját Martin fiának, Johannak. A doktornak mindezzel a magánéleti válsággal úgy kell megküzdenie, hogy közben teljesen lefoglalja a munkája, ahol nap, mint nap komoly kihívásokkal találja magát szemben.


Az orvosos széria első évada 2008-ben került a képernyőre. A teljes tartalom (minden eddigi évad összefoglalója) német nyelven megtalálható a wikipédián.

Németországi premier

A ZDF nagysikerű sorozatának 15. évada januárban debütált a német csatornán és rekordnézettséget ért el. Az évad epizódjait átlagosan 7.32 millió néző követte figyelemmel, ami minden eddiginél magasabb nézőszámot jelent. A gyönyörű hegyvidéki táj, a sikeres és sármos orvos és az izgalmas cselekmény mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy nemcsak a német, hanem a magyar nézők is hamar szívükbe zárták A hegyi doktort.

A hegyi doktor újra rendel sorozat 15. évad epizódok listája

Emlékeztek még a másik német orvosos sorozatra, melynek a premiere az Izaura TV-n volt? Az nem a hegyek közt játszódott, ahogy a címéből is kiderül: A tengerparti doktor. A linkre kattintva meg tudod nézni a német széria adatlapját tartalmát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × 1 =

Scroll to top