Anne otthonra talál 1. évad 6. rész

A bűntudat megmérgezi az életet (Remorse Is the Poison of Life)

Anne leleményességének hála rendbe jön a kapcsolata a Barry családdal, amikor Minnie May súlyosan megbetegszik. A veszteség régi emlékeket kavar fel Marilla múltjából. Diana húga, Minnie May kruppos rohamot kap.

A felnőttek nincsenek otthon, kivéve Diana öreg nagynénjét, és egyedül Anne tudja, hogyan kell segíteni a kislányon. Megmenti az életét, és a hálás Mrs. Barry megengedi, hogy újra barátkozzon Dianával.

Gilbert apja meghal; a temetés után Anne próbálja vigasztalni Gilbertet, de rosszul sül el a dolog.

Premier: Duna TV

Anne otthonra talál sorozat aktuális epizódja

Kattints a gombra a sorozat adatlapjának megtekintéséhez!

Eredeti cím: Anne with An "E"

Szereplők: Amybeth McNulty (Anne Shirley-Cuthbert), Geraldine James (Marilla Cuthbert), R.H. Thomson (Matthew Cuthbert), Dalila Bela (Diana Barry), Lucas Jade Zumann (Gilbert Blythe), Corrine Koslo (Rachel Lynde), Helen Johns (Mrs. Eliza Barry), Aymeric Jett Montaz (Jerry Baynard), Jonathan Holmes (Mr. William Barry), Kyla Matthews (Ruby Gillis), Lia Pappas-Kemps (Jane Andrews), Jacob Ursomarzo (Moody Spurgeon), Miranda McKeon (Josie Pye), Jacob Horsley (Charlie Sloane), Glenna Walters (Tillie Boulter), Christian Martyn (Billy Andrews), Philip Williams (Thomas Lynde), Ryan Kiera Armstrong (Minnie May Barry), Stephen Tracey (Mr. Phillips), Janet Porter (Mrs. Andrews), Deborah Grover (Josephine Barry), Edie Inksetter (Mrs. Hammond), Martha Girvin (Mrs. Spencer), Brenda Bazinet (Jeannie), Neil Foster (bank manager), Catherine McNally (Mrs. Kincannon), Wayne Best (John Blythe)

Műfaj: filmdráma, családi sorozat,
Gyártás éve: 2017 - 2019
Premier: 2022
Korhatár: 12 év
Hány részből áll az Anne otthonra talál sorozat 1. évada: 7

A kanadai filmsorozat premierje az Duna TV csatornán!

Mottó: Nem az a fontos, hogy a világ mit tartogat a számodra, hanem az, hogy te mit teszel hozzá

Miről szól az Anne otthonra talál sorozat 1. évada?

Egy bátor, szenvedélyekkel teli árva meglepő helyen lel otthonra: egy vénkisasszonynál és halk szavú agglegény testvérénél. A kanadai családi tévéfilmsorozat Az Anne otthonra talál című regény adaptációja.

Lucy Maud Montgomery Anne Shirleyről szóló regénysorozata az elmúlt több, mint egy évszázad alatt hatalmas népszerűségre tett szert, melyet a belőle készült filmes, színházi és rádiós feldolgozások hosszú sora is bizonyít.

A könyv 1908-ban jelent meg először, ezt további hét rész követte. Az utolsót 1939-ben adták ki először. A történet akkor kezdődik, amikor a 11 éves Anne Shirley teljesen véletlenül egy idős testvérpárhoz kerül. Marilla és Matthew egy fiút szerettek volna magukhoz fogadni, aki segít nekik a farmon, ahol élnek...

Anne történetén azóta sokan nőttek fel. A könyvekből filmek is készültek, az első már 1919-ben. Ma a legismertebb egy kanadai minisorozat, amelynek főszereplője Megan Follows.

A Netflix vette a bátorságot, és 2017-ben kijött ezzel az új Anne Shirley sorozattal (Anne with an E), amelynek címszerepét egy 15 éves ír színésznő, Amybeth McNulty alakítja és a történet sokkal sötétebb, realisztikusabb, mint az 1985-ös változat.

Anne-ről pontosan kiderül, hogy mennyit gyötörték azok a családok, ahova befogadták, mennyire megalázták az árvaházban, hogyan segítette át a másik énje és képzelt barátnői a legnehezebb éveken, amelyekkel kisgyerekként találkozott.

Forrás: MTVA
Fotó: Marvin Moore © 2017 Northwood Anne Inc. / MTVA

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × egy =

Scroll to top