Itt van A DAL 2022 első elődöntő 10 dala

A DAL 2022 első elődöntő egyik résztvevője Ekanem

Jön A DAL 2022 első elődöntője, melyben a már megismert dalokat egy átdolgozásban hallgathatjuk meg. 20 dal jutott az elődöntőkbe, ebből 10 szerepel az első adásban.

Az MTVA közleményéből további részletek is kiderülnek.

Köztük az is, hogy mely dalok szerepelnek az első elődöntőben.

10 előadó szerepel A DAL 2022 első elődöntőjében

De csak négy juthat tovább...

Véget értek A Dal 2022 válogatói, megvan a 20 elődöntős produkció. A következő két adásban akusztikus verzióban hangoznak el újra a dalok. A tét a legjobb nyolc közé jutás és „Az Év Dala 2022” cím.

Közben elkezdődött az online Akusztik Dalverseny. De erről majd kicsit később.

A negyedik válogató végére kialakult az elődöntős mezőny, amelyhez a szakmai zsűri döntése alapján a Napfonat Mint a zápor, a MattSet Most vagy soha, Palágyi Ildikó Pillangó, a Swing á la Django feat. Koszika Utazás című dala csatlakozott.

A nézők Ekanem (fenti fotón) előadásában elhangzott Hideg szél mellett tették le a voksukat. A showműsorba bejutott 40 produkciónak már csak a fele van versenyben „Az Év Dala 2022” címért.

A következő két adásban a dalok áthangszerelt, akusztikus verzióját hallhatja élőben a közönség. Az első elődöntőben az alábbi 10 dal tér vissza, de csak 4 juthat a fináléba.

10 dal, 10 előadó

  • Ekanem: Hideg szél
  • Hegedűs Bori és Tempfli Erik: Anya
  • Nyári Aliz: Félóra nyár
  • Oláh Ibolya: Nem adom el
  • Palágyi Ildikó: Pillangó
  • Pankastic!: Hosszú volt a nyár
  • Sándor Szofi: 21 gramm
  • Subtones: Nem segít más
  • Third Planet Táncol a világ
  • Ya Ou: Zsákutca

Biztosan neked is megvan ár a kedvenced. Vagy lehet, hogy ő pont a második elődöntőben kapott helyet?

És ez még nem minden!

A zenés estét extra produkció fűszerezi. Ismét egy zsűritag cseréli mikrofonra a pontozótáblát. Mező Misi énekes-gitáros és a Magna Cum Laude lép színpadra. A fun rock együttes több mint két évtizede a magyar könnyűzenei élet éllovasa. A frontembere immár negyedik alkalommal foglal helyet az ítészek között.

Online Akusztik Dalverseny

Az izgalmak fokozódnak, kezdetét vette az online Akusztik Dalverseny. Bár az élő show-ban már csak 20 produkciót hallhat újra a közönség, de az online versenyben A Dal 2022-be bejutott mind a 40 produkció részt vesz és esélyt kap a fődíjra.

A feldolgozásokat a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon lehet meghallgatni.

Szavazni szintén ezen az online felületen lehet március 9. éjfélig. Egy IP címről 24 órán belül egy szavazat küldhető. A nyertesről kizárólag a közönség dönt.

Az áthangszerelt versenydalok a Petőfi TV Akusztik című műsorában is bemutatkoznak: február 21-én és 28-án, valamint március 7-én 21:15-től. Az Akusztik színpadán hétfő esténként kiderül, mit tudnak az előadók elektronikus hangszerek nélkül.

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát, amelyet mindenki dúdolni fog! Kövesd A Dal 2022 Facebook és Instagram-oldalát, a műsor hivatalos Youtube és TikTok csatornáját, hogy ne maradj le semmiről!

Összegezzünk!

Megismerted azt a 10 dalt, amelyek akusztikus verziói a zenei vetélkedő első elődöntőjében fognak elhangozni. Részleteket tudhattál meg az online Akusztik Dalversenyről is. Ott A Dal 2022-be bejutott mind a 40 produkció részt vesz és esélyt kap a fődíjra.

Nincs más hátra: jöhet az első elődöntő!

Forrás: MTVA
Fotó: MTVA – Kaszner Nikolett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

19 + egy =

Scroll to top