Ki nyerte a Konyhafőnök 2022-es évadát?

Kiderül ki nyerte a Konyhafőnök 2022 (9. évad – Legendás évadhoz terítünk) évadát és a 10 millió forintos fődíjat. A Konyhafőnök nyertese hosszú küzdelem után győzte le vetélytársait.

De ki az, aki csatlakozott a korábbi győztesekhez?

Konyhafőnök nyertese 2022

A Konyhafőnök címet és a 10 millió forintos fődíjat a gasztro vetélkedő döntőjében Varga Patrik nyerte.

Ki nyerte a Konyhafőnök 2022? Varga Patrik!
Varga Patrik és Sárközi Ákos a Konyhafőnök 2022-ben

De kezdjük az elődöntővel, ahol a három legjobb séfjelölt mérte össze erejét!

A hosszú vetélkedés – 2022. május 2-a óta tart – a végéhez érkezett. A Konyhafőnök Fináléja előtt a TOP3 egy igazi világsztárnak főzött!

Thomas Anders, a legendás Modern Talking együttes tagja zsűrizett vetélkedő elődöntőjének konyhájában!

A TOP3 versenyző szeretteik társaságában készült lenyűgözni a Michelin-csillagos séfeket és Fördős Zét, majd egyéniben az amúgy saját szakácskönyvvel is rendelkező nemzetközi sztárt. Thomas Anders kedvenc ételeit hozta el, amit a séfkabátosoknak újra kellett gondolniuk: narancsos-gyömbéres sárgarépa leves, borjú bécsi burgonyasalátával és mangószószos panna cotta állt köztük és a Finálé között.

Bárkányi Evelin lett A Konyhafőnök 2022 bronzérmese
Bárkányi Evelin lett A Konyhafőnök bronzérmese

A zsűri és a legendás világsztár döntése alapján Bárkányi Evelin lett A Konyhafőnök bronzérmese, így Rácz Jenő versenyzője, az egykori Fördős Zé-féle sárga csapat tagja, Vajda Luca és Sárközi Ákos versenyzője, Varga Patrik csapott össze A Konyhafőnök címért és az ezzel járó 10 millió forintért!

Konyhafőnök 2022 döntő

Varga Patrik és Vajda Luca a Konyhafőnök 2022 döntősei
Mindketten megérdemelték volna a győzelmet – de csak egyikük nyerhetett

A Fináléban egykori középdöntős társak segítették Vajda Lucát és Varga Patrikot is. A piros csapat tagjai Maier Anikó és Frohner Fecó voltak, míg a kék séfkabátosnak Horváth Gergely és Tóth Simon nyújtott segítő kezet.

Hagyomány, hogy a végső összecsapást követően Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő is segítséget kap: a jövő héten induló Mestercukrász műsorvezetője és zsűritagja, Liptai Claudia, egy legendás séf, Pesti István és A Konyhafőnök korábbi győztese Bóza Roland voltak a kóstolók.

A zsűrinek nehéz dolga volt – mint mindig. Hosszas mérlegelés után döntötték el, hogy ki legyen a Konyhafőnök 2022 győztese.

Vajda Luca a Konyhafőnök 2022 második helyezettje
Vajda Luca az eredményhirdetést várja a Konyhafőnök 2022-ben

Vajda Luca végül egy desszertnyivel maradt le A Konyhafőnök címről, de nem csak a legjobban teljesítő piros kötényes versenyző lett, hanem Fördős Zé egykori sárga csapatának első finalistájaként végzett.

A győztes tehát Varga Patrik lett, ő csatlakozhatott a korábbi nyertesek sorához. Vajda Luca a második, Bárkányi Evelin a harmadik helyet szerezte meg.

Ezzel véget ért a Konyhafőnök 2022, de az RTL Klub nézői nem maradnak gasztro műsor nélkül: Liptai Claudia vezetésével hamarosan kezdődik a Mestercukrász.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 + 20 =

Scroll to top