Megvan A DAL 2022 döntőjének teljes mezőnye!

Napfonat: maximális pontszámmal a döntőben!
Napfonat: maximális pontszámmal A DAL 2022 döntőben!

A Napfonat a Mint a zápor című dallal nyerte A Dal 2022 második elődöntőjét szombaton. A Dunán sugárzott műsorban átadták a legjobb dalszövegíró díját, amelyet Pető Andrea kapott a zsűritől.

Mi történt még A DAL második elődöntőjében?

Lássuk:

A dalválasztó mostani fordulójában tíz dal hangzott el akusztikus hangszerelésben, közülük a zsűri juttatott tovább hármat a döntőbe.

A Napfonat és a Mint a zápor a maximális 40 pontot kapta. A második helyen holtversenyben, egyaránt 39 ponttal Solére a Másért, valamint Pádár Szilvia a Kismadár című dallal végzett, így szintén bekerült a fináléba.

Az élőben előadott dalokat Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter összetételű a szakmai zsűri pontozta.

A negyedik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Andelic Jonathan Jota dala, az Elhiszem még kapta, amely így ugyancsak bejutott a döntőbe.

A második elődöntő extra produkciójaként Király Viktor Radics Gigivel és Gerendás Danival lépett színpadra és a Nem szóltál című dalt adta elő.

Ők estek ki a második elődöntőben

  • GRETA: Igazi kincs,
  • Gubik Petra: Ez van, ez!,
  • Majoros Csenge: Földöntúli szerelem,
  • MattSet: Most vagy soha,
  • Ruby Harlem & Roy: Még ma este,
  • Swing á la Django feat. Koszika: Utazás.

Tudom, sokan nem értenek ezzel egyet…

Kik lesznek még ott a döntőben?

Oláh Ibolya: A DAL 2022 válogatón
Oláh Ibolya nyerte A DAL 2022 első elődöntőjét

Meg vannak tehát a második elődöntő továbbjutói.

Ezzel teljessé vált a finálé mezőnye, amelyben egy héttel korábban Oláh Ibolya (Nem adom el), a Third Planet (Táncol a világ), a Subtones (Nem segít más), illetve Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya) már biztosította a helyét.

Ki lett A Dal 2022 legjobb dalszövegírója?

A műsorban átadták A Dal 2022 legjobb dalszövegírójának járó díjat, az elismerést Pető Andreának ítélte a zsűri az Azt beszélik című dalért, amely korábban a műsorban Erdős Fruzsi előadásában hangzott el.

Pető Andrea a hetedik, aki A Dal legjobb dalszövegéért járó díjat kiérdemelte. Korábban Csarnai Borbála, Köteles Leander, Hujber Szabolcs, Szepesi Mátyás, Molnár Tamás és Kardos-Horváth-János kapta meg ezt az elismerést.

Zajlik az online Akusztik Dalverseny is. A feldolgozásokra március 9-én éjfélig lehet szavazni.

Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2022 honlapján, valamint a műsor Facebook-, Instagram- és TikTok oldalán találhatók részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Összefoglalva

Kialakult A DAL 2022 döntőjének mezőnye, miután kiderült, kik jutottak tovább a 2. elődöntőből. Megvan a versenysorozat legjobb szövegírója is.

Szerinted is a Naprafonat volt a legjobb ezen az estén?

Forrás: MTI
Fotó: A DAL Facebook oldal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kettő × 5 =

Scroll to top