Sisi sorozat 1. évad

Sisi sorozat 1. évad

A sorozat tartalma, epizód lista

Kattints a gombra az epizódok tartalmának megtekintéséhez!

Sisi minisorozat előzetes

Eredeti cím: Sisi

Szereplők: Esterhazy grófnő (Tanja Schleiff), Testvér (Luize Pars Balode), Fanny (Paula Kober), Sisi (Dominique Devenport), Franz (Jannik Schümann) és Erzherzogin Sophie (Désirée Nosbusch)
Műfaj: történelmi, kosztümös sorozat
Premier: 2021. december (RTL Most+) és 2022. húsvét (RTL Klub)

A német sorozat premierje az RTL MOST+ on! Bővebben a szolgáltatásról itt olvashatsz: https://rtl.hu/rtlmostplusz

Miről szól a Sisi minisorozat?

A legendás magyar királyné szenvedélyes, rendkívüli életét bemutató történet modern feldolgozásban, teljesen új megközelítésben kerül közönség elé hat részben.

A Dominique Devenport és Jannik Schümann főszereplésével készült sorozat őszintén és hitelesen mutatja be a szépséges osztrák császárné és magyar királyné életét, méghozzá Sisi legfőbb bizalmasai szemszögéből. Az olykor merész, a sz6xualitásra is nagy hangsúlyt fektető, ugyanakkor ízlésesen és igényesen tálalt történet jóvoltából a nézők betekintést kaphatnak a lenyűgöző uralkodói létbe, és egy sokrétű, elbűvölő királynét ismerhetnek meg.

Ugyanakkor az autentikus helyszíneken, lélegzetelállító díszletekben és jelmezekben forgatott vadonatúj német széria nemcsak Sisi életének szépségeit mutatja be, hanem egyedülálló módon, kendőzetlen őszinteséggel ábrázolja a bécsi udvar árnyoldalait, a 19. századi viszonyokhoz mérten modern asszonynak számító királyné küzdelmeit, az őt ért sorscsapásokat, valamint I. Ferenc Józseffel kötött házasságának nehézségeit is.

A szabadabb neveltetésben részesült hercegnő a kezdetekben nem is sejti, mi vár rá, amikor nővére helyett az ő kezét kéri meg az osztrák császár. A 15 éves Sisi szerelmi házasságot köt I. Ferenc Józseffel, de boldogsága hamar fogságnak ígérkezik, amikor bekerül a szigorú és merev etikettel rendelkező bécsi udvarba. Az uralkodói lét szöges ellentéte annak, ami Sisi lételeme: a szabadság és az önrendelkezés. A sorozat nézői tanúi lehetnek annak, ahogy a korabeli felfogáshoz képest modern, magabiztos és szabad fiatal hölgy harcol önazonosságáért és a szigorúan szabályozott udvari szokások ellen, és epizódról epizódra nyomon követhetik, ahogy politikai szerepvállalását követően, több sorscsapás ellenére Sisi valóságos ikonná és a közép-európai történelem jelentős alakjává válik.

Az IMDb beharangozója szerint modern, őszinte és hiteles. Legközelebbi bizalmasainak szempontjából elmondva, a sorozat új megközelítésben mutatja be a császárné életét, és így egy sokoldalú nőt ismerhetünk meg.

Hol és mikor látható a Sisi?

Magyarországon elsőként 2021 decemberében az interneten, az RTL Most+ platformon lehet majd megtekinteni a német sorozatot. A hatrészes széria első három epizódja 2021. december 17-én kerül fel az RTL Most+ kínálatába, a teljes évad pedig december 24-től elérhető az RTL Magyarország prémium digitális platformján.

FRISSÍTÉS! 2022. április 17-én és 18-án az RTL Klubon ismét látható lesz ez a sorozat!

Ha szereted a kosztümös sorozatokat, kattints a gombra:

Epizódok listája

Sisi (Dominique Devenport) és Ferenc (Jannik Schümann)

Sisi és Ferenc József a német sorozatból

Láttad már a sorozatot, vagy egy-két epizódot belőle? Mi a véleményed róla?

Sorozatajánló!

Hasonló történelmi sorozat, ezúttal Itáliából a Leonardo. Nézd meg a sorozat ajánlóját a linkre, vagy a képre kattintva!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy × 3 =

Scroll to top